piggelin

I dag har jag varit hemma med en sjuk son. Han somnade sent och sov sedan vÀldigt oroligt. Klockan halv 4 var han sÄ ledsen och sÄ varm. Av med pyjamas och upp med honom i soffan. Tempen visade 39 grader sÄ han fick Alvedon och hans favoritglass Piggelin ;). Runt en timme senare lyckades han somna om en stund. Under dagen har tempen varit under kontroll men nu Àr den Äterigen uppe i 39 grader. Hoppas han fÄr sova ordentligt inatt. Annars Àr han pigg men lite gnÀllig och kramig. I dag har Àntligen tapetseraren varit h Àr sÄ nu Àr hallen fÀrdig. Det blev jÀttefint. Tapeten var tydligen inte den lÀttaste sÄ det var tur att han var proffs:). Freddys ögon Àr nu lÀkta och synen ska förbÀttras timme för timme. Tillbaka till fredagsmyset. Hoppas ni fÄr en mysig helg!! God kvÀll.

lite nytt

Jag och Elliot sitter och myser framför brasan och barnprogram:). Freddy ligger i mörkret i sÀngen. I morgon ska han tillbaka för det första Äterbesöket och dÄ tar man bort de skyddande s k bandagelinserna. SpÀnnande! Han har ju inte varit uppe sen tisdags morgon typ sÄ vi fÄr se hur det gÄr. Imorgon slutar jag tidigt och hÀmtar hem sonen för att ta helg...en riktigt lugn helg. Förhoppningsvis kommer tapeten upp i hallen imorn sÄ kan jag börja hÀmga upp lite grejer pÄ vÀggarna. Jag köpte lite nytt pÄ RUM hÀrom dagen. TvÄ vita ljusstakar och en gullig plÄtnurk som man kan ha smÄgrejer i:)

mor & son

I gÄr gjorde Freddy en ögonbehandling med laser, en teknik som kallas LASEK.
Detta Àr nÄgot vi har pratat om i flera Är och nu hade han möjligheten att göra det.
Skulle jag haft ett synfel och det gick att behandla skulle jag inte tveka en sekund!

Man fÄr inte sjÀlv vÀlja metod utan det avgörs vid en undersökning.

Denna behandling Àr dock lite trixigare Àn andra dÀr man t e x kan gÄ och jobba direkt efter.
Med LASEK fÄr man inte köra hem sjÀlv (jag agerade taxi=), efter en halvtimme slÀpper bedövningen och dÄ Àr det bra om man ligger i sin sÀng och dÀrefter proppar i sej starka vÀrktabletter samt droppar bedövningsdroppar i ögonen. Man fÄr en helsikes massa olika flaskor med droppar som man ska sköta efter schema och sÄ fÄr man Àven insomningstabletter.

Ja han har alltsÄ rÀtt ont med andra ord men idag Àr det bÀttre Àn igÄr och pÄ mÄndag Àr han tillbaka pÄ jobbet och ska kunna se sÄ bra att han fÄr köra bil. Sedan blir det bara bÀttre och bÀttre. Runt tre mÄnader tar det innan synen blir helt perfekt.

PÄ vÀg hem satt han och lÀste pÄ vÀgskyltar frÄn lÄngt hÄll och tyckte det var ashÀftigt!! Det har han inte inte kunnat göra utan linser förr!! Otroligt!

Nu kan han slÀnga linser, vÀtska, burkar och glasögon och...oj vad mycket plats det blir i badrumsskÄpet nu...paaaax för den platsen;-)

HÀr hittar ni info om ni gÄr i samma tankar.

Detta innbÀr att jag och Àlskade son har fÄtt hitta pÄ en massa skoj sjÀlva. I gÄr var vi ute en lÄng stund, vi gick till skogen, Äkte snowracer, skottade snö och hÀmtade ved mm. VÀl inne "degade" vi lite med lera och sedan tog vi ett bad. Mycket mys =).

Elliot sover nu sedan en timme tillbaka och jag har varit duktig och betalat rÀkningar, bytt elbolag, bÀgart ut tillfÀlliga förÀldrardagar (för vab) samt Àndrat inkomsuppgifter lite hÀr och var efter en lönehöjning.

Nu Àr jag vÀrd en slappar kvÀll i soffan.
Jag hör att Efterlyst börjar nu, perfekt=)